1. Speculaas ijs
Ingrediënten:
- 1 rijpe banaan
- 100 gram gemalen speculaas
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels espresso (optioneel)
Bereiding:
- Snijd de banaan in stukjes en doe samen met de speculaas, kaneel en nootmuskaat in een blender.
- Blend tot een glad mengsel. Voeg indien gewenst de espresso toe.
- Giet het mengsel in de bak van de Ninja Creami en vries het in volgens de instructies van de fabrikant.
- Als het mengsel bevroren is, draai het in de Ninja Creami tot een romige consistentie.
2. Eggnog ijs
Ingrediënten:
- 500 ml melk
- 4 eidooiers
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/4 theelepel nootmuskaat
Bereiding:
- Klop de eidooiers met de suiker tot een lichtgele, romige massa.
- Verwarm de melk in een pan tot net onder het kookpunt.
- Giet langzaam een deel van de warme melk bij het eiermengsel, terwijl je voortdurend klopt.
- Giet het mengsel terug in de pan met de overige melk.
- Breng aan de kook onder voortdurend roeren, tot het mengsel iets is ingedikt.
- Haal van het vuur, roer er het vanille-extract en de nootmuskaat door.
- Laat het mengsel volledig afkoelen voordat je het in de bak van de Ninja Creami giet.
- Vries in en draai vervolgens een heerlijk romig ijsje.
3. Gingerbread ijs
Ingrediënten:
- 500 ml melk
- 50 gram honing
- 2 theelepels gemalen gember
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- Een snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de melk met de honing, gember, kaneel, nootmuskaat en zout in een pan tot de honing is opgelost.
- Laat het mengsel volledig afkoelen voordat je het in de bak van de Ninja Creami giet.
- Vries in en draai vervolgens volgens de instructies van de fabrikant.
4. Chocolade-munt ijs
Ingrediënten:
-
- 200 gram pure chocolade, in stukjes
- 300 ml melk
- 100 gram fijngehakte muntblaadjes
Bereiding:
-
- Verwarm de melk in een pan tot net onder het kookpunt.
- Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade is gesmolten.
- Laat het mengsel afkoelen en roer er vervolgens de fijngehakte munt door.
- Giet het mengsel in de bak van de Ninja Creami en vries het in.
- Draai vervolgens er een heerlijk fris ijsje van.
5. Glühwein sorbet
Ingrediënten:
-
- 500 ml rode wijn
- 200 ml sinaasappelsap
- 100 ml citroensap
- 150 gram suiker
- 5 kruidnagels
Bereiding:
-
- Breng de rode wijn, sinaasappelsap, citroensap, suiker en kruidnagels aan de kook in een pan.
- Laat het mengsel inkoken tot de helft.
- Zeef het mengsel om de kruidnagels te verwijderen.
- Laat het mengsel volledig afkoelen voordat je het in de bak van de Ninja Creami giet.
- Vries in en draai er vervolgens op de stand sorbet een heerlijk winters ijsje van.
Tips:
- Voor extra romigheid kun je een scheutje room aan je mengsel toevoegen.
- Experimenteer met verschillende soorten noten, gedroogd fruit en specerijen.
- Om de smaak te intensiveren, kun je de ingrediënten van tevoren even laten marineren.