Met de Ninja Creami maak je de heerlijkste ijsrecepten. Natuurlijk kun je ook speciale kerstrecepten maken met de Ninja Creami. Wij hebben er een aantal voor je verzameld. 

Bol AlgemeenBol Algemeen



1. Speculaas ijs

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram gemalen speculaas
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels espresso (optioneel)

Bereiding:

  • Snijd de banaan in stukjes en doe samen met de speculaas, kaneel en nootmuskaat in een blender.
  • Blend tot een glad mengsel. Voeg indien gewenst de espresso toe.
  • Giet het mengsel in de bak van de Ninja Creami en vries het in volgens de instructies van de fabrikant.
  • Als het mengsel bevroren is, draai het in de Ninja Creami tot een romige consistentie.

2. Eggnog ijs

Ingrediënten:

  • 500 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel nootmuskaat

Bereiding:

  • Klop de eidooiers met de suiker tot een lichtgele, romige massa.
  • Verwarm de melk in een pan tot net onder het kookpunt.
  • Giet langzaam een deel van de warme melk bij het eiermengsel, terwijl je voortdurend klopt.
  • Giet het mengsel terug in de pan met de overige melk.
  • Breng aan de kook onder voortdurend roeren, tot het mengsel iets is ingedikt.
  • Haal van het vuur, roer er het vanille-extract en de nootmuskaat door.
  • Laat het mengsel volledig afkoelen voordat je het in de bak van de Ninja Creami giet.
  • Vries in en draai vervolgens een heerlijk romig ijsje.

3. Gingerbread ijs

Ingrediënten:

  • 500 ml melk
  • 50 gram honing
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • Een snufje zout

Bereiding:

  • Verwarm de melk met de honing, gember, kaneel, nootmuskaat en zout in een pan tot de honing is opgelost.
  • Laat het mengsel volledig afkoelen voordat je het in de bak van de Ninja Creami giet.
  • Vries in en draai vervolgens volgens de instructies van de fabrikant.

4. Chocolade-munt ijs

Ingrediënten:

    • 200 gram pure chocolade, in stukjes
    • 300 ml melk
    • 100 gram fijngehakte muntblaadjes

Bereiding:

    • Verwarm de melk in een pan tot net onder het kookpunt.
    • Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade is gesmolten.
    • Laat het mengsel afkoelen en roer er vervolgens de fijngehakte munt door.
    • Giet het mengsel in de bak van de Ninja Creami en vries het in.
    • Draai vervolgens er een heerlijk fris ijsje van.

5. Glühwein sorbet

Ingrediënten:

    • 500 ml rode wijn
    • 200 ml sinaasappelsap
    • 100 ml citroensap
    • 150 gram suiker
    • 5 kruidnagels

Bereiding:

    • Breng de rode wijn, sinaasappelsap, citroensap, suiker en kruidnagels aan de kook in een pan.
    • Laat het mengsel inkoken tot de helft.
    • Zeef het mengsel om de kruidnagels te verwijderen.
    • Laat het mengsel volledig afkoelen voordat je het in de bak van de Ninja Creami giet.
    • Vries in en draai er vervolgens op de stand sorbet een heerlijk winters ijsje van.

Tips:

  • Voor extra romigheid kun je een scheutje room aan je mengsel toevoegen.
  • Experimenteer met verschillende soorten noten, gedroogd fruit en specerijen.
  • Om de smaak te intensiveren, kun je de ingrediënten van tevoren even laten marineren.



Herfstrecept Ninja Creami