Ga naar de bovenkant van de pagina

Recept Mandarijnentaart

Geschreven door Nathalie Klaassen op 19 02 2016. Aantal keer gelezen: 618. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Mandarijnentaart, toen ik het recept voor het eerst zag dacht ik niet dat ik hem lekker zou vinden. Toch was ik nog op zoek naar een extra taart om te bakken voor een verjaardag, naast de mokka-hazelnoottaart die ik al had. Toen ik las dat er ook citroen inging besloot ik het toch te proberen. Want ik ben gek op de zure smaak van citroen. Toen ik hem klaar had en geproefd had bleek hij toch wel erg lekker te zijn.

Wat heb je nodig:

  • Mixer
  • Oven
  • Keukenweegschaal
  • Bestek
  • Taartvorm van 22 cm.
  • Maatbeker

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 3 grote eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • Zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

  • 6 blaadjes witte gelatine
  • Sap van 3 sinaasappels en 2 citroenen, in totaal 4,5 dl sap.
  • Slagroom
  • 50 gram suiker
  • Citroenjam

Voor de garnering:

  • Slagroom
  • Blikje of verse mandarijnen.

Dan gaan we aan de slag:

Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker zo’n 10 min met de mixer. Dit wordt nu een schuimige massa. Roer er 3 eetlepels heet water door. Meng de bloem, de maïzena, het zout en het bakpoeder door elkaar heen en schep het mengsel in gedeelte door de schuimige eiermassa. Smeer de taartvorm in met boter en schenk het deeg in de ingevette vorm en zet deze op het rooster midden in de voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 45 min. Tussendoor wel even checken voor de zekerheid.

Klop voor de vulling de slagroom stijf met suiker, of gebruik kant en klare slagroom. Verwarm 0,5 dl water, als het water warm is neem je de pan van het vuur en los de geweekte en de uitgeknepen gelatine erin op. Voeg het sinaasappel/citroensap toe en laat dan het mengsel even afkoelen. Als je ziet dat het lobbig wordt, schep dan de slagroom erdoor en laat het dan verder even in de koelkast opstijven. Snijd de inmiddels afgekoelde taart middendoor en bestrijk beide helften dan royaal met citroenjam. Verdeel de citrusmousse over de onderste helft en leg de bovenkant erop. Bestrijk de boven en de zijkant met de slagroom. Met de restjes slagroom die je over hebt spuit je mooie rozetjes en als laatste garneer je alles met de partjes mandarijn.

Voor iedereen die zich afvraagt wat lobbig is: de slagroom is dan duidelijk geklopt en niet vloeibaar meer, maar het mag niet stijf zijn. Hij moet dus langzaam weer een egaal oppervlak gaan vormen.


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Er zijn nog geen ervaringsverhalen bij dit artikel geschreven.

Top van de dag:

Febreze… 6 uur geleden
Zoekterm: febreze kopen

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring