Ga naar de bovenkant van de pagina

Heerlijke gevulde eieren naar oma’s recept

Geschreven door Avanti op 20 10 2011. Aantal keer gelezen: 4669. Permalink

Categorieën: Eten en Drinken, Recepten.

Gevulde eieren zijn nog altijd een populair hapje, maar meestal zijn ze nogal flauw of zuur. Mijn oma had een heerlijk recept waar de familie geen genoeg van kon krijgen. Ik maak ze nog steeds met variaties van mijzelf.
In mijn familie hielden ze niet zo erg van mayonaise, vandaar dat mijn oma op de proppen kwam met een recept voor gevulde eieren waar geen mayo aan te pas kwam. Bovendien waren haar eitjes lekker pittig. Geen goedkoop of slank recept, want er komt roomboter aan te pas, maar wel heel erg lekker. Voor oma's gevulde eieren heb je het volgende nodig: • Voor 24 gevulde eieren • 12 eieren • 2-3 eetlepels roomboter op kamertemperatuur • ongeveer 1 afgestreken theelepel kerriepoeder • een paar druppels Maggi • Een tube tomatenketchup • Wat selderij blaadjes. Bereidingswijze: Kook de eieren ongeveer 7 minuten. Laat ze schrikken in koud water en helemaal afkoelen. Pel de eieren voorzichtig. Oma sneed ze altijd dwars door en niet in de lengte, zoals je meestal ziet. Je moet er een klein kapje afsnijden zodat ze netjes op de schaal blijven staan. Wij kinderen bleven altijd in de buurt, want wij mochten die kapjes opeten. Haal het eigeel voorzichtig met een lepeltje uit de eieren en doe het in een schaaltje. Prak het eigeel en voeg 2 eetlepels roomboter toe. (Je kunt ook 1/2 vette roomboter gebruiken of zelfs margarine). Roer alles tot een zachte, egale massa. Lukt dat niet, dan moet er nog wat boter bij. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de Maggi toe en roer heel goed. Proef even of de smaak goed is. Zo nodig kan er nog wat Maggi of kerrie bij. Doe het mengsel in een spuitzak of een slagroomspuit en spuit een mooi toefje in elk ei. Maak met de tube tomatenketchup een mooi rood dotje op elk ei en versier met een selderijblaadje. Zet de gevulde eieren een poosje in de koelkast om op te stijven. Variaties: • Hou je van een extra pittig eitje, doe er dan nog een snufje paprika- of chilipoeder door. • Ook heel lekker is, in plaats van ketchup en selderij blaadjes, een partje mandarijn en wat mangochutney te gebruiken • Je kunt voor nog wat extra smaak wat fijngehakte knoflook toevoegen of wat mix voor kruidenboter. Doe met deze twee rustig aan en proef regelmatig. Tenslotte kun je oma's recept ook nog proberen met mayonaise in plaats van boter. Volgens ons minder lekker, maar helemaal niet slecht. Veel succes met je gevulde eieren. Heb jij ervaring met gevulde eieren? Deel je ervaringsverhaal op Grabbits!

Schrijf mee, deel mee en groei mee! Geld verdienen met Grabbits? Lees hier verder...


Ervaringsverhalen bij dit artikel:

Gevulde eieren op verschillende manieren

Geschreven door An9ela op 18 11 2013. Aantal keer gelezen: 1094.

Gevulde eieren zijn een ideale snack op feestjes of gewoon heerlijk bij de borrel. Ze zijn niet bijster moeilijk om te maken en je kunt ze op diverse manieren bereiden, zodat je verschillende smaken krijgt.



Lees meer...

Top van de dag:

Het maken van… 3 uur geleden
Zoekterm: zelf doorloper…

Grabbits! maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak voor de bezoekers van haar website te vergroten, advertenties te beheren en haar website te analyseren. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van Grabbits! geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoordcookie verklaring