Herfstrecept Ninja Creami

De herfst is begonnen en dat betekent dat het tijd is om afscheid te nemen van de zomerse fruitsmaken in je ijs. Maar maak je geen zorgen, de Ninja Creami biedt talloze mogelijkheden om ook in de herfst te genieten van zelfgemaakt ijs! Hier zijn 5 heerlijke, seizoensgebonden recepten om je smaakpapillen te verwennen.

Bol AlgemeenBol Algemeen



1. Pumpkin spice latte-ijs

Waarom je het moet proberen: Een klassiek herfstdrankje, nu als romig ijs!

Ingrediënten:

  • 400 ml pompoenpuree
  • 200 ml volle melk
  • 100 ml espresso
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel pompoenspecerijen (pumpkin spice)
  • Een snufje zout

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in een blender tot een glad mengsel. Vries het mengsel in volgens de instructies van je Ninja Creami.

2. Appeltaartijs

Waarom je het moet proberen: De warme smaken van appeltaart in en heerlijk ijsje

Ingrediënten:

  • 3 grote appels (geschild en in stukjes)
  • 50 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snufje nootmuskaat
  • 200 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • Eventueel een eetlepel rozijnen

Bereidingswijze:

Bak de appelstukjes (+ eventueel rozijnen) met boter, suiker, kaneel en nootmuskaat in een oven tot ze zacht zijn. Pureer de gebakken appels en meng met de melk en slagroom. Laat het mengsel afkoelen en vries het in.

3. Karamel-pepermuntijs

Waarom je het moet proberen: Dit recept is een verrassende combinatie van zoet en pittig.

Ingrediënten:

  • 200 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 80 gram suiker
  • 50 gram boter
  • Een paar druppels pepermuntolie
  • Een snufje zout

Bereidingswijze: 

Kook de melk, slagroom, suiker en boter in een pan tot een karamelsaus. Laat afkoelen en voeg de pepermuntolie en zout toe. Vries in.

4. Hazelnoot-Chocolade-ijs

Waarom je het moet proberen: Heerlijk chocolade-ijs met herfstige hazelnoten.

Ingrediënten:

  • 200 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 80 gram pure chocolade (gehakt)
  • 50 gram hazelnoten (geroosterd en gehakt)
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding: 

Verwarm de melk en slagroom in een pan. Haal van het vuur en voeg de chocolade, hazelnoten en cacaopoeder toe. Roer tot alles is gesmolten. Laat het mengsel afkoelen en vries in.

5. Speculaasijs

Waarom je het moet proberen: De smaak van Sinterklaas, nu in een heerlijk ijsje.!

Ingrediënten:

  • 200 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram speculaaskruiden
  • 50 gram boter
  • Een snufje zout

Bereidingswijze: Kook de melk, slagroom, speculaaskruiden, boter en zout in een pan tot een glad mengsel. Laat het mengsel afkoelen en vries in.

Tips:

  • Voor extra romigheid kun je een scheutje roomkaas of mascarpone toevoegen aan je mengsel.
  • Wil je een vegan variant? Vervang de melk en slagroom door een plantaardige variant en gebruik vegan chocolade.
  • Experimenteer met verschillende smaakcombinaties. Voeg bijvoorbeeld een scheutje whisky toe aan je pompoenijs of wat stukjes peer aan je speculaasijs.

Geniet van deze heerlijke herfstrecepten, waar je met je Ninja Creami het lekkerste ijs van kunt maken!


Lees hier meer over de Ninja Creami:

Gezonde ijsrecepten voor de Ninja Creami

10 tips om het meeste uit je Ninja Creami te halen

Waarom smaakt mijn ijs uit de Ninja Creami niet lekker?