Kerstmenu 1: Traditioneel
Voorgerecht: Garnalencocktail
- Ingrediënten: Garnalen, cocktailsaus (kant en klaar), sla, citroen.
- Bereidingswijze: Meng de garnalen met cocktailsaus. Serveer op een bedje van sla en garneer met een schijfje citroen.
Hoofdgerecht: Kalkoen met Cranberrysaus
- Ingrediënten: Kalkoen, cranberrysaus (kant en klaar), aardappelpuree (zelfgemaakt of kant en klaar), sperziebonen.
- Bereidingswijze: Rooster de kalkoen, serveer met cranberrysaus, aardappelpuree en gestoomde sperziebonen.
Dessert: Kerststronk
- Ingrediënten: Chocoladebiscuit, botercrème, chocoladeglazuur.
- Bereidingswijze: Bereid de kerststronk volgens dit recept
Kerstmenu 2: Italiaans
Voorgerecht: Caprese Salade
- Ingrediënten: Tomaat, mozzarella, basilicum, olijfolie, balsamicoazijn.
- Bereidingswijze: Snijd tomaten en mozzarella, leg ze om en om op een schaal, bestrooi met basilicum, besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
Hoofdgerecht: Lasagne
- Ingrediënten: Lasagnebladen, gehakt, tomatensaus, bechamelsaus, kaas.
- Bereidingswijze: Maak lagen van lasagnebladen, gehakt, tomatensaus, bechamelsaus en kaas. Bak in de oven.
Dessert: Tiramisu
- Ingrediënten: Mascarpone, koffie, lange vingers, cacaopoeder.
- Bereidingswijze: Doop lange vingers in koffie, maak lagen met mascarpone, bestrooi met cacaopoeder. Laat opstijven in de koelkast.
Kerstmenu 3: Visliefhebbers
Voorgerecht: Zalmrolletjes
- Ingrediënten: Gerookte zalm, roomkaas, dille.
- Bereidingswijze: Smeer roomkaas op plakjes gerookte zalm, rol op en garneer met dille.
Hoofdgerecht: Gebakken Zeebaars
- Ingrediënten: Zeebaarsfilet, citroen, olijfolie, kruiden.
- Bereidingswijze: Bak zeebaarsfilet in olijfolie, citroensap en kruiden naar smaak.
Dessert: Citroen Panna Cotta
- Ingrediënten: Room, suiker, gelatine, citroen.
- Bereidingswijze: Verwarm room, suiker en citroensap. Voeg gelatine toe en laat opstijven in glaasjes.
Kerstmenu 4: Vegetarisch
Voorgerecht: Gevulde Champignons
- Ingrediënten: Champignons, roomkaas, knoflook, peterselie.
- Bereidingswijze: Meng roomkaas, knoflook en peterselie. Vul champignons en bak in de oven.
Hoofdgerecht: Geroosterde Groentenquiche
- Ingrediënten: Bladerdeeg, eieren, room, diverse groenten, kaas.
- Bereidingswijze: Bekleed een taartvorm met bladerdeeg, vul met gemengde groenten, eimengsel en kaas. Bak in de oven.
Dessert: Appel Crumble
- Ingrediënten: Appels, kaneel, suiker, havermout, boter.
- Bereidingswijze: Maak een vulling van appels, suiker en kaneel. Bedek met een mengsel van havermout en boter. Bak tot het knapperig is.
Kerstmenu 5: Aziatisch
Voorgerecht: Spring Rolls met Garnalen
- Ingrediënten: Rijstvellen, garnalen, groenten, noedels, sojasaus.
- Bereidingswijze: Vul rijstvellen met garnalen, groenten en noedels. Serveer met sojasaus.
Hoofdgerecht: Teriyaki Kip
- Ingrediënten: Kipfilet, teriyakisaus, rijst, broccoli.
- Bereidingswijze: Bak kipfilet en meng met teriyakisaus. Serveer met gestoomde rijst en broccoli.
Dessert: Mango Sticky Rice
- Ingrediënten: Kleefrijst, mango, kokosmelk, suiker.
- Bereidingswijze: Kook kleefrijst en serveer met plakjes mango en een saus van kokosmelk en suiker.